Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2009 11:03 - Красивите и необичайни фонтани
Автор: anubhis Категория: Изкуство   
Прочетен: 11495 Коментари: 6 Гласове:
0



Фонтани има във всеки град, че дори и в повечето села. Стандартни, сладникави, красиви, пеещи, цветни, забавни, закачливи ... и какви ли още не. Но хайде да разгледаме най-запомнящите се сред тях!

          image






image
Фонтанът в Рим

Фонтаните в Рим – сърцето на града. Те поразяват със своето величие, красота и разкош. Най-известния сред тях е – фонтана Треви. По неофициална информация, минаващите туристи хвърлят в него за късмет по петстотин евро дневно – пренебрегвайки забраната да правят това. Всички извадени от басейна на фонтана пари отиват за благотворителност. Останалите фонтани не са по-малко красиви и много от тях са построени през далечните 15-18 векове.



image
Фонтаните в Тиволи


image
Фонтаните в Тиволи

Тиволи – един от най-древните италиански градове, който се намира в провинция Лаио, на река Тревоне. Фонтаните построени тук са известни в целия свят, макар и построени преди много години. Парковете и фонтаните в Тиволи се явяват прародители на много от фонтаните в целия свят, но и днес остават едни от най-красивите на цялата планета.

image
Фонтанът в Барселона

image
Фонтанът в Барселона

Фонтаните в Барселона наистина можем да определим като едно от чудесата на света. Те се преплитат, създавайки немислими цветни красоти. И въпреки, че са построенни през 1929 година, до днес си остават една от най-посещаваните от туристите забележителност. Шоуто, което тези фонтани представят се помни дълго – визуалната и звуковата час са представление на високо ниво.


image
Фонтанът в Женева

Високия Женевски фонтан е станал символ на града изключително бързо. Неговата височина е 140 метра, а скоростта на изстрелване на водата възлиза на 200 км./ч. Интересното е, че отначало фонтана е бил разположен по далеко по река Рона и е бил малко известен. Но си е струвало управляващите да го пренесат по-близо до центъра и да направят от него незабравима туристическа забележителност. Да си представим сега Женева без този фонтан е невъзможно!

image
Фонтанът в Санк-Петербург

image
Фонтанът в Санк-Петербург
За фонтаните на Питера можем да говорим безкрайно. Без тях е сложно да си представим северната столица.
image
Фонтан в Киев

image
Фонтан в Киев

Първия фонтан в центъра на Киев е бил построен през 1849 година, благодарение на губернатора Ивану Фендуклею, затова и самия фонтан е наречен “Иван”

image
Фонтан в Москва

image
Фонтан в Москва

image
Фонтан в Москва

В Москва има над 250 фонтана и за всеки от тях има какво да се каже. Обичат ги децата, влюбените, а и всички, които обичат в знойните вечери да се разхождат по красивите улици. Интересното е, че първите фонтани в Москва се появяват като украса на частни градини и дворци и едва през 30-те години на предния век започва строителството на фонтани като украшения на града.



image
Фонтан в Дубай


image
Фонтан в Дубай

Както знаем Дубай е град, в който не се се жалят средства за красота и разкош. Фонтаните разбира се не са изключение. Много милиони долари са похарчени, за да появи каскадата от 12 фонтана в центъра на града, която поразява въображението със своето великолепие.

image
Фонтан в Лас-Вегас

image
Фонтан в Лас-Вегас

Едни от най-знаменитите фонтани в Америка се намират в Лас Вегас – такъв е фонтана
«Bellagio», който дава представления всяка вечер. Шоу, което събира туристи от целия свят покрай брега на голямото изкуственото езеро. Фонтана “танцува” под музиката на известни музикални изпълнители /като Мадона, Елтън Джон наравно с Павароти, Ботичели и много други/. 1175 водни струи, 80 метра височина, 4500 скрити лампи и 40 милиона долара за неговото създаване. Струва си да се види!



image
Фонтан в Абу-Даби

image
Фонтан в Абу-Даби

Фонтанът в Абу-даби е истинско произведение на инженерното изкуство. В града винаги е горещо, но не само това е причината фонтана да бъде заобколен от тълпа.

За накрая ви оставяме със най-необикновените фонтани, които можете да видите на нашата планета. Гледайте и се дивете!



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



по материали от новате.ру


Тагове:   фонтани,   необичайни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anubhis - ооо,Марински,
28.01.2009 11:08
благодаря,целуФки и от нас за вас:))))))))
цитирай
2. gothic - E немам думи, сватя.....
28.01.2009 11:31
E немам думи, сватя.....
цитирай
3. anubhis - и аз онемях,
28.01.2009 11:33
когато ги видях,свате:))
а какво ли ще е на живо?:))))
цитирай
4. skaky - Не вярвах, че съществува такава ...
01.02.2009 12:14
Не вярвах, че съществува такава красота.
Благодарение на теб вече я видях!!!!!!!!
цитирай
5. eleonoraknyazheva - Някои от тези съм виждала
04.02.2009 10:34
на живо, а други сега - благодарение на теб. Красота! Фонтанът е място, което привлича хората. Течащата вода действа освежаващо и пречистващо, а колкото самият дизайн на фонтана е по-интересен и впечатляващ, толкова повече оживява сякаш и мястото, където се намира. Хвърлих виртуално по една паричка във всичките ти фонтани.:)))
цитирай
6. anubhis - eleonoraknyazheva,
04.02.2009 13:05
завиждам ти,благородно,разбира се,че си ги видяла отблизо:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: anubhis
Категория: Изкуство
Прочетен: 4860335
Постинги: 226
Коментари: 3483
Гласове: 10997
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930