Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2009 09:22 - 10-те най-нестандартни хотела в света
Автор: anubhis Категория: Изкуство   
Прочетен: 13602 Коментари: 5 Гласове:
0



Форбс травълър” обиколи света и подбра 10-те хотела с най-нестандартни дизайнерски хрумвания

Изчистените бели линии и минималистични форми вече не правят хотела уникален. Трябва нещо повече - индивидуализъм и смели идеи, коментират специалистите от туристическия гид “Форбс травълър”. Те са стигнали до извода, че независимо от местоположението си дизайнерските хотели се отличават със собствена атмосфера, a за усещането, което носят, естествено, клиентите трябва да доплатят.

 

Според 61-годишния архитект от Ню Йорк Ян Шрейнджър за успеха на един туристически комплекс е важе, не само интериорът, но и обслужването. “Никой не би отседнал дори и в най-красивия хотел на света, ако сервизът е отвратителен”, обяснява архитектът. И все пак нестандартният дизайн си остава ключът към сърцето на клиента (и към неговия портфейл), обощават от “Форбс”.

 

 

“Пуерта Америка”, Мадрид

 

 

“Пуерта Америка” струва 94 милиона долара и разполага с 342 стаи. 19 световноизвестни архитекти и дизайнерски фирми от 13 различни националности са замесени в конструкцията на всеки от 12-те му етажа. Норман Фостър е правил втория етаж, а Жан Нувел – дванайстия. На покрива има басейн, фитнес, сауна и бар. Фасадата на хотела е напомня дъга, а цветният елемент е постигнат чрез специални пластмасови панели и система от стъклени екрани, които променят слъчеви лъчи. При по- внимателно вглеждане по фасадата може да се разчетат строфи от поемата на Пол Елюар "Свобода". Единичните стаи могат да се наемат за около $250, а апартаментите - между $ 1500-3900. “Основната идея беше да съберем на едно място най-добрите разработки на великите архитекти”, обяснява говорителят на хотела Марта Габело. 
image

image

image

image

image

image

“Басико”, Плая дел Кармен, Мексико

 

 

Въпреки че е на метри от плажа, “Басико” определено не се вмества в представите за обикновен хотел на брега. Архитект на проекта е Майзес Айсън. Основната идея е да се създаде място за почивка от изцяло рециклирани материали - или по скоро да се използват стари елементи от дома и всекидневието. Например подът на лобите е направен от гуми на колелета, столовете са от каучук, а две части от танг служат за импровизиран басейн на покрива. Стаите са пълни с естествени растения, което допълнително засилва екоусещанията. А под леглото във всяка спалня има по една топка и чифт плавници.
image

image

image

image

image

“Грамърси парк-хотел”, Ню Йорк

 

 

“Грамърси парк-хотел” е дело на един от най-добрите хотелиери в света Ян Шрейнджър. 185-стайният комплекс съчетава всякакви елементи на архитектурното изкуство. Лобито е изцяло копие на ренесансовата епоха, съчетано с червени завеси, бляскави елементи и дървени плоскости. Тоалетните са обзаведени с оригинални испански писоари от периода на Великите географски открития. И макар да е хотел, “Грамърси” предлага и домове на цени между 5 и 17 милиона евро. Заедно с апартамента купувачът получава и ключ от частна градина към комплекса. Един от първите наематели в “Грамърси” е дизайнерът Карл Лагерфелд, а само преди месец попдивата Мадона си устрои грандиозно парти в клуба към хотела. 

image

image

image

image

image

image

“Анаса”, Кипър

 

 

Пътувайки на север към Баните на Афродита, не може да се пропусне 5-звездният ризорт “Анаса” (гръцската дума за кралица). Хотелът по-скоро прилича на христианска църква, но отвътре носи духа на Средиземноморието. Основен акцент са античните кипърски мебели. Един от ресторантите – “Базилико”, напълно пресъздава атмосферата на византийски храм, а от частнит плаж пред “Анаса” всеки може да се наслади на гледките към Акамас Пенинсула, мястото, на което според древногръцската митология Афродита се е заигравала с Адонис. 

image

image

image

image

image

image

image  image

“Кемпински”, Великата китайска стена

 

 

Ако сте решили да посетите Великата китайска стена, трябва да отседнете и в също толкова престижен хотел. Този изключителен комплекс се състои от 31 модерни вили, в които има над 100 стаи 11 президентски апартамента. Интересното е, че дизайнът на комплекса съчетава модернистичния дух с автентичността. Всяка от лъскавите съвременни сгради са проектирани от 12 различни архитекти (сред които Кенго Кума, Кай Нгее Тан и Гари Чанг). Разположен е сред планините Шигуан, точно на един час път с кола от Пекин. Голяма част от вилите имат пряка видимост към Великата китайска стена.

image

image

image

image

image

“Роял уйнсър хотел”, Брюксел

 

 

Само на 5 минути от центъра на Брюксел се намира 5-звездният “Роял уйнсър хотел”. Той разполага с 226 шикозни стаи, като 12 от тях са известни като “фешън руумс”. Хотелът се намира съвсем близо до Големия площад, в най-централната част на града. Шестетажната сграда предлага всякакви удобства: климатик, телефон, телевизор, радио, минибар, румсервиз, фитнес, сауна, конферентни зали. Но най-интересни са 12-те “фешън” стаи. Те са дело на 12 различни белгийски архитекти. Най-посещавана е тази на Николас Войт, решена изцяло в розово кадифе. “Вдъхнових се от будоарите през 30-те години и атмосферата на шикозните нощни клубове от тази епоха”, коментира Войт. 

image

image

image

image

image

“Алеф хотел”, Рим

 

 

Във вечния град, където не един и двама императори са устройвали пищни тържества, суперлуксозните хотели са нещо напълно обичайно. “Алеф” е пример за такава сграда. Негов дизайнер е Адам Тиани. На входа са поставени костюми на японски самурай, а лобито е решено изцяло в червено. В подземието на хотела има СПА център и огромен басейн, а във всяка стая поне на една от стените е поставена черно-бяла фотография на някой римски монумент или нестандартен уличен пейзаж. 

image

image

image

image

image

“Сайнт Джеймс”, Буляк, Франция

 

 

Едно от най-раните творения на известния френски архитект Жан Нувел е любопитен модернистичен хотел с нестандартно местоположение – малкото селце Буляк в френската област Бордо. Комплексът е връх на хайтек технологиите, така както регионът, в който се намира, е една от меките на винарското изкуство. Фасадата е изградена от специални решетки от стомана, които гостите могат да управляват чрез специално дистанционно. Цветовете на прозорците могат да се променят според светлината навън – от оранжево до черно. 

image

image

image

image   image

“Ривингтън”, Ню Йорк

 

21-етажният хотел е изцяло от стъкло и ясно се забелязва в морето от тухлени постройки в Източен Манхатан. “Ривингтън” е открит през 2004 г., а основен материал, използван в неговата конструкция и интериор е стъклото – дори в банята, с тази разлика, че отвън нищо не може да се види. Ресторантът на хотела винаги е пълен със знаменитости, които искат да вечерят под кристален купол, от който се оформя спираща дъха гледка. 

image

image


image

image

image

“Мишел Брас”, Лагуйол, Франция

 

 

Хотелите с нестандартен дизайн невинаги се намират в големите градове. “Мишел Брас” е пример за това. Той носи името на известния майстор готвач Мишел Брас. Заедно със сина си кулинарът и до днес работи в семейния ресторант. В него всичко се приготвя от домашно култивирани зеленчуци. Ресторантът му е оценен като 6-и в Топ 50 ресторанти за 2007 година. 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Източник:в.Класа,снимки :Интернет


Тагове:   туризъм,   отдих,


Гласувай:
0



1. iliada - НАПРАВО СИ Е СУПЕР
20.03.2009 09:28
дАЖЕ И БЕЗ ДА БЕШЕ ПРОЛЕТ!
ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ !ЖЕЛАЯ САМО ПРОЛЕТНО НАСТРОЕНИЕ И МНОГО УСМИВКИ!:)
цитирай
2. anubhis - iliada,
20.03.2009 09:45
благодаря,всичко най-пролетно и теб:)))
цитирай
3. lilims - ОХХХХ, защо сме толкоз бедни. . . . но ...
20.03.2009 11:01
ОХХХХ,защо сме толкоз бедни....но добре че си ти ,та да си изплакнем очите...Навсякъде е прелестно и приказно...Благодаря.
Честита пролет и от мен!!!
цитирай
4. anubhis - lilims ,
20.03.2009 11:37
благодаря,честита пролет и от мен:)
цитирай
5. анонимен - Лееееееееееееееелеееееееее
30.06.2009 20:39
Леееелееее какви хотели то така излиза че България нямалуксозни и нестандартни хотели а само къщи на баровци който не се знае дали не са построени част от тях с крадени пари :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: anubhis
Категория: Изкуство
Прочетен: 4838299
Постинги: 226
Коментари: 3483
Гласове: 10997
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031