Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2009 13:21 - 15 удивителни природни гледки
Автор: anubhis Категория: Изкуство   
Прочетен: 42720 Коментари: 48 Гласове:
0

Последна промяна: 24.04.2009 08:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Места, които могат да бъдат видени многократно и всеки път да бъде незабравими...

image

Някои места могат да бъдат видени многократно и всеки път да бъде незабравим. Изборът е труден - градски панорами, планини и бушуващи морета, залези над дворци или необятни равнини.

Беладжио, езерото Комо


Водите на езерото Комо в Италия за някои хора са оправдание за мълчаливо и възхитено съзерцание възможно най-дълго време. Не е изненада, че на стоплените склонове наоколо има къщи. Особено внимание е необходимо към вили като „Сербелони" и „Мелци", както и техните градини, защото магията им също е дълготрайна. Гористите хълмове, лодките и заведенията по брега са превърнати в покана да се загледаш към залязващото слънце.

image

image

image

image

image

image

image

image

Планината Корковадо

Статуята на Христос на върха на планината Корковадо над Рио де Жанейро е изумителна гледка. Това е и знак за място, от което се разкрива великолепна гледка над града. Пътеката от подножието тръгва от парка Лаге, но има и стъпала. Който и път да изберете - ще можете да се насладите на частица от безкрайността, на мигове, от каквито са направени спомените.

image

image

image

image

image

image

Водопад от небето

Водопадът Анхел е известен във Венецуела като "Salto Angel" и е открит от американски пилот, който катастрофира на планината Тепуи. Самолетът още стои там, където водите се изливат на височина почти един километър. Всяко място, от което се вижда това чудо на природата, предлага изумителна гледка. Стръмните склонове са предизвикателство за всеки катерач, а гордата им осанка ги прави още привлекателни.










image

image

image

image

image

image

image

image

Среднощно слънце

Норвегия е известна като „Земята на среднощното слънце". През лятото северните области са окъпани от слънчева светлина след като хората са легнали да спят. Тези бели нощи са едни от най-изумителните феномени там и заради тях се организират плавания, изкачвания и други пътешествия. Щастливците отиват на каяк във фиордите, изкачват склоновете и обхождат билата на планините, лутат се из гори с редки диви животни, където нощното слънце не успява да стопли суровата земя.

image

image

image

image

image


 

Залез над моста У Бейн

Най-дългият мост от тиково дърво се намира в областта Амарапура, Мианмар. Изглежда нестабилен, но вече столетия се държи в една страна, преминала през многобройни исторически поврати. Мостът изглежда, като че скрепя цялото общество - хората ловят риба там, разхождат се, поклащат крака или пеят. През сухите сезони площите под моста са удобни за засаждане. Красотата на това място е проста и естествена, а по залез слънце водите на езерото са тъмни и сякаш обещават спокойствие.

image


image   image

image     image   image

Алтън Арашан


Както пътуването, така и дестинацията могат да бъдат особено важни. Такъв е случаят с Алтън Арашан, отдалечена равнина в планините на Киргистан. Автобусът тръгва от Ак Суу и след това се продължава още 14 км пеша през борови гори и стръмен каньон. Равнината се простира в подножието на 4000-метрова планина и в нея има само четири къщи. Отваряйте си очите за топлите и студени извори, които са навсякъде по пътя. Тези извори ще направят почивката ви още по-екзотична.


image





image

image

Есенните цветове на планините Адирондак

Пурпурно, оранжево, черешово, златисто. Планините Адирондак в щата Ню Йорк блестят от цветове до където стига погледа, а вие и приятелите ви карате по криволичещия път към тях. Планината Марси е идеалното място да се насладите на тази красота и на прохладния и чист планински въздух. Падащите листа могат да ви напомнят, че хубавите неща свършват понякога, но те означават и че ще има още една есен, само на една година разстояние.

image

image

image

image

image

image

image

image

Скалите Бхедагхат на лунна светлина

Понякога най-ценните скъпоценни камъни остават незабележими. Тези скали са скрити дълбоко в сърцето на Индия, в областта Мадхия Прадеш, която често е пренебрегвана заради близостта си с Раджастан. От бреговете на свещената река Нармада гордо се издигат мраморни скали, поръсени с черни и зелени вулканични отломки, които на места достигат повече от 30 метра височина. Когато сте успели да утолите за момент жаждата си за красота, разходете се и се върнете през нощта. Луната обсипва водите на реката и скалите със сребро, а самите камъни приемат човешки облик.

image

image


image    image

image

image    image

Въжената линия над долината на река Гаужа

Природата на Латвия е необикновено богата. Гористите равнини, полетата, руините и живописните градчета са красиви и запомнящи се. Долината на река Гаужа близо до Сигулда е особено величествена и бреговете достигат височина от 90 м. В околността има пещери и пленителни пътеки, които ще ви отведат на пътешествие през латвийската история.

image

image

image

image

image

image

image

Нос Креус

Това е най-източната точка на Испания, което означава, че първите слънчеви лъчи докосват него преди всяко друго място. Сякаш за да възнагради странстващите, на хълма над носа има традиционен ресторант, непосредствено до фара, който все още помага на корабите да избягват подводните скали. Гледката над брега е толкова завладяваща, че много хора изчакват също залеза там.

image

image

image

image

image

image

Обиколка с хеликоптер над Кейп Таун

Докато отпивате от кафето си на кея на Кейп Таун погледът ви може да се отправи към небето и да забележи жужащ в небето хеликоптер, който отдолу ще прилича повече на врабче. Това е нещо обичайно, тъй като много компании предлагат подобна разходка. Крайбрежната ивица с нейния фар са забележителни, а височината Лъвска Глава е също така величествена, както и планината Тейбъл навътре в сушата.

image

image

image

image

image

image

image


Прозорецът на Бог


Тази гледка в Южна Африка понякога е наричана „драматична". От склона Дракенсберг може да се види Лоувелд и резерватите на района Мпумаланга. Неравните скали се извисяват на височина 700 метра и това е само малка част от скалната пътека дълга 250 км. Изобилието, разкриващо се пред погледа, е сякаш безкрайно. Каньоните, водопадите и неочакваните завои, след които се открива още по завладяваща гледка са забележителни и това е разходка, в която всяка стъпка е радостна.

image


image

image

image

image

image

Палмира


Руините на Палмира, на 240 км от Дамаск, са заобиколени от пустиня. След продължителна реставрация те се превръщат в най-голямата забележителност на Сирия. Останките са разхвърляни на голяма площ и пазят от ІІ век Храма на Бел, театър, кули и улици с колонади. През деня това място е великолепно, а на залез слънце красотата му става още по-омагьосваща.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

С балон над Долината на царете

За онези, които искат да съчетаят приключението и историята е възможна още една гледна точка. Прочутата Долина на царете в Египет може да бъде видяна и от друга гледна точка. Пътешествието с балон над нея е едно изживяване, което ще накара сърцето ви да бие по-бързо. В прохладните пустинни утрини или на залез слънце - това е място, което вдъхновява с митичната си красота. Хоризонтът се обагря в оранжево, жълто и розово, а храмът на Хатшепсут, колосите на Мемнон и пирамидите се извисяват в далечината и създават усещане за безкрай, докато между тях лениво се извива Нил, най-дългата река в света.
image
image
image

image

image

image

image

image

Прекосяването на Анапурна


Планината Анапурна е един от най-величествените и предизвикателни масиви в Непал, който предлага спираща дъха гледка. Туристите, снабдени с необходимите разрешителни, могат да посетят Изгубения град на Мустанг. Борови гори, полета, скали и вечно заснежени върхове се редуват пред погледа на туриста. Пътеката е на най-голямата височина, на която може да достигне неподготвен катерач. Дълбоките проломи и разтрошените скали спират дъха, а някъде по склоновете се крият и топлите извори на Татопани.

image

image

image

image

image


image

image

image

Източници : Лайфстайл.бг,Милионер.бг.
Снимки :Интернет.




Гласувай:
0



1. dorichela - :)
23.04.2009 13:25
Страхотен пост отново! Много интересен :) Попътувах малко през обедната почивка! :)
цитирай
2. anubhis - дори,
23.04.2009 13:28
благодаря:) дано ти е харесало пътуването:)
цитирай
3. gothic - Сватя,
23.04.2009 13:32
залагам твърдо на Анхел! Приемаш ли покана за разходка до там...някога?
цитирай
4. dorichela - Анубис,
23.04.2009 13:32
много, много ми хареса!!! :)
цитирай
5. анонимен - Чудеса
23.04.2009 13:36
Тази красота неможе да се опише с думи.Благодаря ти за разходкта,зарежда с позитивизъм:)Лек и усмихнат ден.
цитирай
6. totoni - Страхотнооооо! Благодаря за св...
23.04.2009 13:40
Страхотнооооо! Благодаря за свежия полъх красота в иначе скучния ми работен ден :)))
Поздрави
цитирай
7. anubhis - свате,
23.04.2009 13:40
четеш ми мислите,както винаги:))
с теб - навсякъде,по всяко време и с удоволствие:))
цитирай
8. anubhis - krasimira75,
23.04.2009 13:41
чудеса наистина:)усмивки и на теб:)
цитирай
9. anubhis - totoni ,
23.04.2009 13:42
и аз благодаря за вниманието:)поздрави и на теб:)
цитирай
10. gothic - Ти си дама и не знам как ще го понек...
23.04.2009 13:45
Ти си дама и не знам как ще го понексеш, ама аз си падам по дивотиите. До там има само два начина за стигане - по вреката и пеша през джунглата или по въздуха. Ти остава да избереш кой кога да ползваме :)))
цитирай
11. anubhis - Гот,доста
23.04.2009 13:48
ще помисля,защото мразя бубулечки и насекоми,а в самолет ми става лошо:)
а сега де!!!:))
цитирай
12. gothic - Значи първия
23.04.2009 15:20
егати и мъжа съм, ако не си пазя и почиствам сватята от буби и плужеци :)))
цитирай
13. tili - какви щастливци сме,
23.04.2009 15:23
че живеем във времена с напреднала техника. Винаги, когато гледам фотоси и филми с разни интересни и почти невъзможни за заснемане места си казвам: Благословени да са хората,чрез които се докосвам до това!
цитирай
14. anubhis - tili ,
23.04.2009 15:50
абсолютно съм съгласна:)
цитирай
15. lubara - Поздрави!
23.04.2009 21:38
Не, това не е истина!
цитирай
16. anubhis - lubara,
24.04.2009 08:08
благодаря:) природата е най-великият художник:)
цитирай
17. sowhat - ану
24.04.2009 13:54
мерси за това великолепие
цитирай
18. anubhis - Соу,
24.04.2009 14:52
моля,пак заповядай:)
цитирай
19. анонимен - Позициониране на снимки от картини
24.04.2009 21:37
Има сайт и за позициониране на снимки от картини.Който може - да качва или да разпостранява адреса на сайта че от България няма снимки - http://www.paintmap.com/
цитирай
20. анонимен - KOWfDvugcsF
24.05.2011 04:37
Wow, thatВ’s a really clever way of thniking about it!
цитирай
21. анонимен - brinBvWFjClNnehnWA
24.05.2011 06:08
AFAICT you've covered all the bases with this awnser!
цитирай
22. анонимен - dmmHFByttz
24.05.2011 10:29
Never seen a bteetr post! ICOCBW
цитирай
23. анонимен - iKpfTmAWAsX
24.05.2011 10:59
You have shed a ray of sunshine into the forum. Tkhans!
цитирай
24. анонимен - cTDEkUyyuS
24.05.2011 14:51
uKE7s7 <a href="http://tqpzdnvzdldm.com/">tqpzdnvzdldm</a>
цитирай
25. анонимен - sHwjbTIcxBpukuKLCJx
24.05.2011 15:01
Wow! That's a really neat asnewr!
цитирай
26. анонимен - YpzJsjsmaeKvXTkNFM
24.05.2011 15:11
rpYFty <a href="http://heiycfqaundw.com/">heiycfqaundw</a>
цитирай
27. анонимен - JWbFqnwZZZlZjFdzfiF
24.05.2011 15:13
lsRofp <a href="http://mmdvlbzhqunl.com/">mmdvlbzhqunl</a>
цитирай
28. анонимен - xtSibUBkVh
24.05.2011 15:23
NjPBmC <a href="http://lwyumljbkuhe.com/">lwyumljbkuhe</a>
цитирай
29. анонимен - hrzymXYfqfpPGNJRqC
24.05.2011 15:50
Good point. I hadn't touhhgt about it quite that way. :)
цитирай
30. анонимен - VqlxftKvnlOS
25.05.2011 13:33
rjloZ2 <a href="http://qhuxzuqfmcmj.com/">qhuxzuqfmcmj</a>
цитирай
31. анонимен - YPgdrmxKxIbsZ
25.05.2011 13:59
E7JXkS <a href="http://dmnsxnwdmjsl.com/">dmnsxnwdmjsl</a>
цитирай
32. анонимен - srXvSotQYodUmoiq
25.05.2011 18:04
FlIvWE , [url=http://ymlpawkzrhdo.com/]ymlpawkzrhdo[/url], [link=http://rdhyncagehsx.com/]rdhyncagehsx[/link], http://cnibiydwhwie.com/
цитирай
33. анонимен - nsBmwKyZ
25.05.2011 18:11
e825bk , [url=http://oavdluimkiho.com/]oavdluimkiho[/url], [link=http://lydexvewztcz.com/]lydexvewztcz[/link], http://hihvhxkcjofa.com/
цитирай
34. анонимен - jfpnkfgNXvLfLJCT
25.05.2011 18:33
QhaBev , [url=http://hatcexnasnzl.com/]hatcexnasnzl[/url], [link=http://keorbwpwmphx.com/]keorbwpwmphx[/link], http://gwjwgtgvktzf.com/
цитирай
35. анонимен - VeJKTXDRClaiL
25.05.2011 18:45
masosw , [url=http://eidnqnsefrtq.com/]eidnqnsefrtq[/url], [link=http://fmkwxntwqard.com/]fmkwxntwqard[/link], http://lzremxbkzzcp.com/
цитирай
36. анонимен - JGNMYFxEDs
25.05.2011 19:17
9Geqne , [url=http://mgokzaeiirga.com/]mgokzaeiirga[/url], [link=http://aksmpmxeiwxy.com/]aksmpmxeiwxy[/link], http://clyncchpfcxt.com/
цитирай
37. анонимен - aaLFgXrUZLpffExg
25.05.2011 19:38
WDqQ3i , [url=http://zdytsjvbhmai.com/]zdytsjvbhmai[/url], [link=http://jqzfkxnowulf.com/]jqzfkxnowulf[/link], http://nknkopfwdzwn.com/
цитирай
38. анонимен - KYVohQmtWxLUkXJ
28.05.2011 12:50
QgLZtr <a href="http://nbputcdreaeo.com/">nbputcdreaeo</a>
цитирай
39. анонимен - npLBCTSQRRw
28.05.2011 13:41
OZEWov <a href="http://szgbsgyragfa.com/">szgbsgyragfa</a>
цитирай
40. анонимен - lCiANleIk
28.05.2011 13:54
l3mxRb <a href="http://qhxjifphggqe.com/">qhxjifphggqe</a>
цитирай
41. анонимен - JHqRxqIE
28.05.2011 14:00
HqUkfH <a href="http://qhvkagpzldrp.com/">qhvkagpzldrp</a>
цитирай
42. анонимен - ycOHLHkqMHNqboHXsBe
28.05.2011 14:45
pdHRsh <a href="http://srlnivtcopho.com/">srlnivtcopho</a>
цитирай
43. анонимен - SWYLSbLrgNUybEXjvCZ
28.05.2011 14:48
cAfLcI <a href="http://eycqpxfiunbh.com/">eycqpxfiunbh</a>
цитирай
44. анонимен - eJdDAAxnvwpx
31.05.2011 17:47
mnUud1 , [url=http://gzagzjqnqrdk.com/]gzagzjqnqrdk[/url], [link=http://igezkiamyyko.com/]igezkiamyyko[/link], http://wmypnyybnfsa.com/
цитирай
45. анонимен - TwtjEBthFLS
31.05.2011 17:49
rcDUcw , [url=http://wzwsxayvzmyc.com/]wzwsxayvzmyc[/url], [link=http://bklonbpfxhnv.com/]bklonbpfxhnv[/link], http://lqzuhiwwjnwz.com/
цитирай
46. анонимен - rpvfloqxGpUiDi
31.05.2011 17:55
It4qo2 , [url=http://swovcthgjkgg.com/]swovcthgjkgg[/url], [link=http://izytrstovlzi.com/]izytrstovlzi[/link], http://eqlqdabdlgwy.com/
цитирай
47. анонимен - yfBXvobKsxNX
31.05.2011 18:30
gCQpqj , [url=http://ilxdmctzrlcw.com/]ilxdmctzrlcw[/url], [link=http://zajtiwnsbegi.com/]zajtiwnsbegi[/link], http://bnowcjdnrove.com/
цитирай
48. анонимен - vcmzdRKhjLkKJxyUxb
31.05.2011 18:35
utwLKJ , [url=http://wadulzkvsfup.com/]wadulzkvsfup[/url], [link=http://xfdifplnpsqn.com/]xfdifplnpsqn[/link], http://ilyhcwwopwbf.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: anubhis
Категория: Изкуство
Прочетен: 4838169
Постинги: 226
Коментари: 3483
Гласове: 10997
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031