Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2008 23:37 - Силната жена
Автор: zulu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 17029 Коментари: 44 Гласове:
0

Последна промяна: 10.12.2008 23:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Това трябваше да е един много сериозен пост, един завършен и подреден пъзел за силната жена. Първо го започнах като стихче, но стихчето взе да придобива застрашителна дължина, а и в сезона на вирусите, с трескав ум и разхлабен стомах е трудно да пишеш сериозно за силната жена (с цялото ми уважение към нея)! И за да затвърдя впечатлението за себе си, че най-сериозните неща ги казвам през смях, намигайки и, ако си наблизо, може да те тупна по рамото, ако не си схванал тънката ми мисъл! Та за по-нагледно ще взема да систематизирам в абзаци разпръснатите мисли…

Силната жена крачи сама през океана на живота и е в състояние да те убеди, че морето е до колене, а ураган е само друго име на вечерния бриз. Но няма да ти покаже кървящите си стъпала, разранени от подводните остри камъни върху които балансира..

Силната жена няма да я чуеш да ти чурулика като славейче, докато примигвайки ти разказва за някаква изключително романтична история, прочетена в женско списание, която естествено завършва с бяла булчинска рокля. Но няма и да ти разкаже как в съня си пристъпва към олтара докато чува рефрена на “I walk the line, because you’re mine..”

Силната жена няма да ти циври на рамото, нито ще ти вдигне скандал, щото й разказваш за всички бивши, настоящи и бъдещи твои креватни завоевания, всички от класата на сладострастната Месалина. Даже ще ги обсъди с теб, ще поцъка, ще ахка, ще те окуражи или ще ти съчуства. Но няма да ти каже за хилядите игли, които й се забиват в сърцето, докато дружески те ръчка в ребрата и се смее на подходящите места.

Силната жена ще ти разкаже за удоволствието да имаш време за себе си, за многото любими книги, за ползата от още един езиков курс, за музиката без която не може, за страхотните й приятелки, за които е опора в трудни моменти. Но няма да спомене безсънните си нощи, студенината на завивките, самотните недели, блудкавите делници.

Силната жена ще ти каже колко е страхотно да си изкарваш нощите в клубове и никой да не ти брои водките, защото си ги плаща сама, щото е голям „пич”, а и ти не очакваш друго от нея. Но няма да ти каже, че докато танцува под приглушената светлина в поредния задимен моден дансинг салон, тя затваря очи, за да не вижда похотливите погледи на загорели ергени, и си мечтае да е сгушена в теб на диванчето и да си говорите глупотевини.

Силната жена няма да ти каже, че те обича, за да не се чустваш задължен и обвързан. Но няма и да ти каже, че голяма част от любимите й песни съдържат точно тези две думи.

Силната жена е свикнала да я зарязват, заради едни по-слаби жени, защото тя и сама ще се оправи, а онази, другата - ми тя, милата, има нужда от силно мъжко рамо и присъствие. Така че няма да има хър-мър, даже ще си останете приятелчета!

Сигурно има още стотици неща, които могат да бъдат казани за силната жена, сигурно и вие познавате такива жени. Според мен, силата на такава жена се крие в безсилието й да признае женската си слабост… и сигурно е страхотно да си силна жена, но абсолютно безсмислено губене на време и усилия, когато можеш да си просто жена..




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cefulesteven - Още ще напиша, но засега само: силен ...
11.12.2008 09:25
Още ще напиша, но засега само: силен пост на силна жена!
цитирай
2. zulu - cefulesteven - :)))
11.12.2008 10:09
благодаря за коментара! поста може и да е силен, но аз не се класирам в тази група, а и не искам! това са мои лични наблюдения, които "нахвърлях"!
цитирай
3. rpatel - Да, силната жена е точно такава, но ...
11.12.2008 10:20
Да, силната жена е точно такава, но дълбоко в себе си все пак си остава жена, колкото и да не й се иска да го признае понякога, но и тя има нужда от любов и грижи, от някой който ще я изслуша и ще я прегърне след тежък ден и ще й каже, че винаги ще е до нея. Защото макар и много по-силна от останалите си посестрими тя си остава жена.
Благодаря ти за хубавото описание на тази изключителна жена. Понякога ми се иска да съм като нея, да мога всичко и сама, но после осъзнавам, че не ми е в природата да се правя на нещо, което не съм.
Желая ти усмихнат ден!
цитирай
4. zulu - rpatel
11.12.2008 10:32
Да, точно такава я виждам и аз! А и не може постоянно да си някаква жена-чудо, преливаща от сила и раздаваща се до изчерпване на емоциите....
Поздрави и хубав ден и на теб!:))
цитирай
5. jessy - Не искам,
11.12.2008 10:41
Не искам вече да съм силна жена. Това е много, много уморително. Но ... не мога да бъда друга. Завиждам на хленчещите, че могат да го правят. Аз не мога като тях...... май и не искам. Въпрос на вътрешно убеждение. Може ли силния да се превърне в слаб защото така вече иска да бъде ?
Поздравявам те!
цитирай
6. zulu - jessy
11.12.2008 10:43
Не, не може силният да се превърне в слаб!!
Но може да е дискретно силен!!!
Търси златната среда!
Поздрави! :)))
цитирай
7. saint1 - pozdravi
11.12.2008 10:46
Силен пост да, и някога и аз бях силна. вече не.
цитирай
8. zulu - saint1
11.12.2008 10:48
Някои по-рано, някои по-късно - важното е да осъзнаеш, че е достатъчно да си просто... жена
Поздрави и на теб!:))
цитирай
9. acidufo - Убийствено е!
11.12.2008 10:55
Да си силна жена и вярвай ми, не го пожелавам на никоя от нас. Лошото е, че някои се раждат така, други са принудени да станат, но всички си носим тежкия кръст винаги да ни зарязват, защото мъжете просто не могат да се справят. Чувстват се не на място... Лошото също е и че те не могат да разберат, че една силна жена иска от един мъж просто да застане до нея и да вървят заедно напред. И никога, НИКОГА тази силна жена няма да подцени мъжа си, няма да го накара да се чувства ненужен, по-ниско от нея или каквото и там било, ако той е пич на място и иска да се развива. За съжаление това е изключително рядко явление и повечето връзки приключват именно заради това. В момента имам три такива завършеци пред очите си, както и моят собствен....! Съжелявам за тези мъже, наистина.... Мъчно ми е!
цитирай
10. golichka - zulu поздравления :)
11.12.2008 11:01
Много хубаво и вярно написано :)

Поздрав
http://vbox7.com/play:1c106b66
цитирай
11. zulu - acidufo
11.12.2008 11:04
Съгласна съм с теб, така е, права си... Но не съжалявай мъжете - в повечето случаи те са по-объркани и от нас, приемат "силата" ти за абсолютна стойност, даденост, но не дай си боже, да рухнеш - тогава ги отсяваш....
Млада си, всичко е пред теб!! Повтаряй си мантрата; "Ако до всяка една силна жена, застане един силен мъж... Ех, че хубав живота ще стане" (позволих си перифраза на една стара любима песен!) И не забравяй от време на време да се поглезиш!! :Р
Много усмивки на теб!:)))
цитирай
12. hara73 - написала си го много истински
11.12.2008 11:05
явно ти си точно от този тип жени . Трябва да има и такива ,иначе няма да е интересно ,но мъжета се плашат от точно този тип жена или пък изобщо не я забелязват. Поздрави и хубав ден ти пожелавам от сърце .
цитирай
13. zulu - golichka
11.12.2008 11:06
Благодаря за коментара и особено за хубавата песен!!
Поздрави и на теб! :))
цитирай
14. acidufo - Ах образ :))))
11.12.2008 11:09
Ето сама го каза Зулу. Браво.
Стигне ли се до момента, в който на една силна жена и стане все тая, става страшно. Защото тогава хвърчта глави и сърца. И защото тя пази своето сърце, но когато на хоризонта се появи силният мъж, ще му се разкатае майката, докато я спечели.
На мен започва да не ми пука вече. С всеки изминал ден все повече. И започвам да ставам брутална....
Усмивки и на теб.
Искам още от мислите ти :)))
цитирай
15. zulu - hara73
11.12.2008 11:12
Е, чак да съм от този тип, не съм... поне не постоянно! :)))
Мъжете, които наистина си "заслужават", никак, ама никак не се плашат!! Всяка жена трябва сама за себе си да "отсее житото от плявата"! ;))
Много положителни емоции и на теб, мила! :))
цитирай
16. zulu - acidufo
11.12.2008 11:19
"Да ти е все тая" е чудесно състояние на духа, което те прави още по-силна! Но пък те лишава от онази еуфоричност на състоянието с високи нива на адреналин, когато имаш чуството, че имаш криле!
Внимавай с бруталността - ако ще си тайфун, бъди нежен тайфун! ;))
Мислите ми, напоследък, са много хаотични, движат се ту на бавни обороти, ту забързват, та не смогвам да ги догоня.... ;))
цитирай
17. gothic - От силни жени, момичета, се плашат ...
11.12.2008 18:24
От силни жени, момичета, се плашат слаби мъже. Силните не. Като казвам "силни мъже", нямам пред вид постове, пачки, обществено положение, етк...Вие, момичета, ако сте наистина силни, знаете какво имам пред вид...
цитирай
18. zulu - gothic
11.12.2008 19:09
Много се радвам и благодаря за това "мъжко" мнение!!! Аз напълно го споделям!!
Поздрави! :)))
цитирай
19. iliada - Поздравления
11.12.2008 19:38
Много ми хареса!
цитирай
20. zulu - iliada
11.12.2008 19:48
Благодаря ти много, радвам се, че ти хареса! А твоите картини са истинско вдъхновение!!! :)))
цитирай
21. candysays - Много ми хареса поста ти..
11.12.2008 20:27
Прочетох го след този на cefulesteven, който е написал нещо много прекрасно, но и ти си направила същото! Поздравявам и двама ви :)
Такива взаимни вдъхновения и провокации на мисълта определено са от полза..

Лека вечер!
цитирай
22. zulu - candysays
11.12.2008 20:43
Благодаря ти! Блогът като цяло и Стеф, в частност, могат да бъдат много вдъхновяващи!!! ;))

Лека и усмихната вечер и на теб! :))
цитирай
23. ivanita - ооо
12.12.2008 02:17
тук е интересно .
мисля , че трябва да се измисли лечение за силните
жени и нещата ще си дойдат по местата .
/другия вариант е кратък наръчник за мъже
относно общуването им с гореописаните . /
цитирай
24. rotazia - От всичките си женски слабости, ...
12.12.2008 12:11
От всичките си женски слабости , избрах да съм силна ! А понякога избора се прави поради липса на избор , нали ?
цитирай
25. zulu - ivanita
12.12.2008 12:28
Може би наистина трябва лечение за силните жени, та белкем повече мъже станат такива ;)))
А наръчник, съмнявам се, че някой мъж ще го прочете, освен ако няма снимки на оскъдно облечени блондинки с големи очи седнали/миещи Порше или Мазерати!! ;)))
цитирай
26. zulu - rotazia
12.12.2008 12:33
Ако няма друг избор, и това е избор! Но какъвто и да е избора ти - важното е ти да си се харесваш!!!
цитирай
27. wonderland - Великолепно казано. Нито грам и...
12.12.2008 21:49
Великолепно казано. Нито грам излишък. И за добро или зло...абсолютно вярно.
цитирай
28. zulu - wonderland
13.12.2008 09:32
Да... за добро и за зло, и тъжно, и гордо...
Благодаря за коментара! :))
цитирай
29. nakom - Виждал съм само една такава жена
13.12.2008 15:18
така че си имам скептицизъм по въпроса
цитирай
30. zulu - nakom
13.12.2008 15:54
Да видиш една, не означава че познаваш всички, колкото и да ги "обединява" етикета, са доста различни в детайлите...
А колкото до скептицизма, в разумни граници не вреди, даже е здравословен! :))
цитирай
31. realna - да си силна
13.12.2008 16:06
да си силна е голям пюс но и минус .Доста хора ги е ,,страх ,, от силните и справящи се с всичко сами .Понякога на силния му се иска да е;; слаб,, за да може някой да му помогне не защото не може да се справи сам а просто за да се почуства ЖЕНА за силната Жена е хубаво да е понякога и глезена и въпреки 4е може и да се справи с всичко дори и да си смени изгорялата крушка ( ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЧЕ няма нищо по хубаво от това да види как мъж я сменя .Хубаво е да си силен но но дори и на най силния и можещ всичко му е нужна малко помощ.
цитирай
32. jesusbg - Къде е тази истинска жена? :-)
13.12.2008 16:25
Къде е тази истинска жена? :-)
цитирай
33. zulu - realna - и ти си права
13.12.2008 16:56
Но не винаги нещата са така прекрасно балансирани.... За да оцелееш е нужно да си силна, но в края на деня си просто оцеляла опаковка на силна жена..
цитирай
34. zulu - jesusbg
13.12.2008 16:59
Ами че огледай се, ослушай се и, ако шумът на тракащо мъжко его не те заглушава, съм абсЕлютно сигурна, че ще разпознаеш поне една, минаваща там някъде близо до теб, по отривисто тракащите високи червени токчета... ;)))
:))))
цитирай
35. jesusbg - Имах предвид свободна истинска ...
13.12.2008 17:11
Имах предвид свободна истинска жена - иначе познавам предостатъчно на брой, даже повече от истински :-)
цитирай
36. zulu - jesusbg
13.12.2008 17:17
Е, голяма гатанка ми зададе.... Ще погледна в "Жълти страници" и, ако открия, непременно ще ти сигнализирам! Дотогава разчитай на собствения късмет и очила (въоръженото око има по-набит поглед)! :))))
цитирай
37. glarus - silnata jena
13.12.2008 18:17
e prosto harakter no i plod na mujete okolo neq
tq ne hlen4i no nai gadnoto e 4e i silniq pol raz4ita na neq. Silnata jena vinagi znae kakvo iska moje da q haresvat silnite myje no tq do sebe si rqdko takuv namira. Slabite jeni ne ne sa i priqtelki.
Silnata jena e slaba samo prerd sebe si.
Hubav smislen post!
Blagodarq ti zulu
цитирай
38. zulu - glarus
13.12.2008 18:20
"Силната жена е слаба само пред себе си"!!!
Много хубаво си го казала!! Понякога и много строго се отнасяме към себе си!
Благодаря ти за коментара и хубава вечер! :))
цитирай
39. ngc7293 - Силна жена?!??
13.12.2008 22:08
Според мен това, което си описала не е "силната жена", а просто една жена лицемерка. Мдаа... точно така, хората които си слагат маски и твърдят, че го правят, за да сме щастливи не са силни, а са просто лицемери, поне според мен. Силна жена, не всъщност силен човек е този, който има смелостта да признае слабостите си, да признае чувствата си, да разкрие страховете си, да покаже колко е раним на хората, които обича и в които вярва. Няма по-голяма сила от това да покажеш, че си слаб, да признаеш недостатъците си, но в същото време да знаеш, че можеш да се справиш или да поискаш помощ, за да се изправиш отново на краката си. Силният човек не злоупотребява с доверието на хората, които обича и цени. Той е искрен с тях, преодолява страховете си и не се стреми да изтъкне качествата си.

Знам, че точно такъв коментар очакваше, знам че имаш нуждата, някой да ти каже колко силна жена си. Ето потвърждавам това, което искаш да чуеш, но силно се съмнявам, че това ще ти донесе удовлетворение!
цитирай
40. zulu - ngc7293 - силен човек?!
14.12.2008 00:50
Явно ти си човекът, който слага епитети без да се замисля! Браво!! Голяма работа си!! Силен човек (или жена) те правят постъпките ти спрямо другите, дори и да не ти носи удовлетворение - искреността няма нищо общо в случая! Ако искаш да разбереш какво представлява човекът до теб, ще си направиш и труда да го опознаеш, а не да се доверяваш на нечия "искреност" или "лицемерие"... Не всичко, което има значение, трябва да се крещи с рупор - споделянаето няма нищо общо с това! Силен те правят постъпките ти спрямо другите - тогава, когато си поставил желанията им над своите, без да натрапваш бремето на едно такова решение... и т.н. няма да пиша трактат - годините и опита, гарнирани с повече вглеждане в другите ще ти дадат верните отговори!
За мен нищо не знаеш, така че си спести личните коментари за това, от което аз имам нижда! Още в първият коментар написах, че това са "бележки под линия" направени по мои наблюдения и компилирани без претенции за пълнота и изчепателност!!!
Уважавам силните жени, но трънлив е пътят им...
цитирай
41. ngc7293 - Благодаря за искреността!
14.12.2008 14:34
За жалост отново грешиш, въпреки годините и опита, гарнирани с вглеждане в другите. Няма как да разбереш какво представлява човекът до теб, ако той/тя сам/а не свали картите на масата, колкото и труд да влагаш самият ти. Всичко друго, независимо как ще го наречеш е просто манипулация. Игра на "обич и "саможертва", игра на "криеница", които са характерни не за силните, а именно за слабите. Разбира се, че не всичко което има значение трябва да бъде казвано, показвано, само онези неща, за които е задължително да бъдат казвани. А такива винаги има, независимо колко силен или слаб е този, от когото зависи да бъдат казани. И всъщност ако не си наясно, думите са И дела, защото казана дума е хвърлен камък и дума дупка прави, ооо да, прави!

А що се отнася до това да поставиш желанията на другите пред своите собствени си, това е признак на несигурност, на нищета, на слабост. Компромисът е друго нещо. Компромисът е необходимото зло, което е неизбежно във всички човешки взаимоотношения, но при компромиса ти не поставяш желанията на другите пред своите собствени, не се саможертваш в името на другите, мълчейки стоически в своето собствено нещастие. Компромисът е умението да наситиш вълка и овцата да остан цяла. изкуство, което за жалост малцина умеят.

Съгласен съм, че за теб не знам нищо, не те познавам, но знам че когато някой тръгне да търси, да нахвърля бележки и да наблюдава нещо, то несъмнено е свързано със собствения му душевен мир и с нуждата да докаже това, в което вярва!
цитирай
42. zulu - ngc7293
14.12.2008 19:52
Можеше да напишеш отделен постинг след като темата те интересува така живо!
Каквото съм искала да кажа, съм го казала! Колкото хора, толкова мнения (и слава Богу)!
В твоя просторен коментар си засегнал много теми, обширни и всички могат да бъдат оспорени от всеки, по простата причина, че хората дори толкова да си приличат, не са еднакви!
Аз, за разлика от теб, не страдам от илюзии, че знам всичко за хората и човешките взаимоотношения, по-скоро са ми неприятни всезнайковците, които си напрапват мнението като последна инстанция.
Когато стигнеш сам до истината че ти знаеш, че нищо не знаеш със сигурност, пиши пак! Дотогава експериментирай, наблюдавай, не слагай епитети с лека ръка и не раздавай нещо, което нямаш в излишек!
Уважам всяко чуждо мнение, но не съм длъжна да се съгласявам!
Благодаря ти за интереса към темата и за споделените мисли!
Хубава вечер! :))
П.С. Само едно ще ти кажа, драги съблогер, да поставяш интересите на децата си над твоите лични желания и моментни удоволствия, никак ама никак не е признак на "несигурност, нищета и слабост"!!! А компромисът е тема за друг постинг! ;)))
цитирай
43. анонимен - :)
02.03.2011 00:03
Някога бях едно странно момиче. Сега се стремя да бъда силна жена !
цитирай
44. zulu - анонимен - :)
02.03.2011 15:39
моето пожелание е да бъдеш себе си! и продължавай да бъдеш и странно и нежно и любящо момиче... :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zulu
Категория: Лични дневници
Прочетен: 596445
Постинги: 113
Коментари: 1226
Гласове: 7588
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031