Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2009 07:54 - Топ 10: Плажове с акули
Автор: anubhis Категория: Туризъм   
Прочетен: 11622 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В сънищата ви има ли място за някоя заплашително голяма акула с непроницаемо тъмни очи? Когато видите тяло във водата, представяте ли си веднага чудовище с остри зъби, което ви дебне под повърхността. Ако в такива моменти сърцето ви бие по-бързо и това ви харесва, то продължете да четете.
Вероятността да бъдете ударен от гръм, от падащ кокосов орех или да паднете в дупка в пясъка обикновено е много по-голяма от тази да се спречкате с акула. Да не говорим за огромната вероятност от просто удавяне. Най-често нападенията на акули са случайни.
Акулите обаче имат лош PR, който се дължи главно на филма „Челюсти”, който има смразяващ саундтрак и множество кървави сцени. В света има над 400 вида акули и само 30 от тях нападат хора. Само три вида акули правят това по-често – голямата бяла акула, тигровата акула и акулата-бик. Въпреки внимателното отношение към акулите, все пак има инциденти, които на някои места са доста чести.

Хонконг, Китай

Плажовете на Хонконг не са имали нападения от акули през последните години, но в средата на 90-те това е било сериозен проблем. Сега около плажовете има система от мрежи, но кой знае дали злото не може да се промъкне под тях?

image

image

image

image

Река Тигрис, Иран

Имаме малко лоши новини. Акулите-бикове могат да плуват дълго време в реките, докато си търсят закуска. Този вдъхновяващ за науката феномен е причина в Иран да продължават да се случват инциденти.

image

image

image

image

Плажът Болинас, северна Калифорния, САЩ

Малкият плаж Болинас е усамотено място на север от Сн Франциско. Заедно със съседните плажове Стинсън и Пойнт Рейес, Болинас е част от „червения триъгълник”, в който има особено много бели акули.

image

image

image

image

Заливът Коси, Южна Африка

Близо до границата с Мозамбик се намира едно покоряващо с красотата си място. Заливът Коси има четири езера, които са свързани с Индийския океан, а акулите-бикове често се разхождат до тук за храна.

image

image

image

image

image

Кокосовия остров, Коста Рика

До тихоокеанския бряг на Коста Рика се намира Кокосовия остров, който е вдъхновил филми като „Джурасик парк” и „Робинзон Крузо”. Тук има особено голям брой акули, а акулите-чукове се събират като гълъбите във Флоренция.

image

image

image

image

Ресифе, Бразилия

Очарователният плаж Ресифе се намира на североизточния бряг на Бразилия. Рифовете тук привличат както водолази и сърфисти, така и акули. Местната природа и традиции си заслужават да дойдете тук, дори и да не се осмелите да влезете твърде навътре във водата.

image

image

image

image

Островите Вава’у, Тонга

Тази малка група острови е част от архипелага Тонга се счита за една от дестинациите, в които акулите ще се отправят, преследвани от климатичните промени.

image

image

image

image

Алеята на акулите, Южна Африка

„Алеята на акулите” е тесен канал между два малки крайбрежни острова близо до очарователното рибарско селце Гансбаай, източно от Кейп Таун. Тук пребивава и една от най-големите в света групи от бели акули.

image

image

image

image

image

image

Брисбейн, Австралия

Австралийските крайбрежни води са пълни с най различни видове плувци и акули. Най-много нападения са регистрирани близо до източния бряг, където топлите води привличат много големи бели акули.

image

image
image

image

image

image

Плажът Ню Смирна, Флорида, САЩ

Какво ще се случи ако смесите място с божествена красота, субтропичен климат и бели пясъци? Точно така: много туристи. Когато смените гледната точка към обедното меню, ще разберете защо тук идват и акули от най-различни видове и заглавия от типа „Акули нападат столицата на света”.

image

image

image

image

image

image

image

Източник:Милионер.бг.Снимки:Интернет.





Гласувай:
4



1. sowhat - бърррр
12.10.2009 09:49
ако може да ги пропуснем тия острозъбите ...
:)

здрасти ану
цитирай
2. anubhis - здрасти,Соу:))
12.10.2009 13:35
ние ще ги пропуснем,дано и те нас ни пропуснат;0)
цитирай
3. gothic - Избирам си
12.10.2009 15:23
Плажът Болинас. Ама не мога да разбера откъде познаваш тъщата и жената?
цитирай
4. anubhis - еее,как -
12.10.2009 17:55
оказаха се близки по вид със свекито ;))))

за мен Флорида все пак :)))))))
цитирай
5. dorichela - Ужас. . . . . не, че скоро имам път към ...
13.10.2009 01:00
Ужас..... не,че скоро имам път към тези дестинации, но.... ще внимавам :)
цитирай
6. анонимен - брр.........
27.02.2011 20:43
защо сте създадени на този свят горките хора които са убити и изядени от тези същества наречени акули но поне в Българя няма такива има ама такъв вид който не яде ХОрА моля ти се
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: anubhis
Категория: Изкуство
Прочетен: 4843022
Постинги: 226
Коментари: 3483
Гласове: 10997
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031