Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2009 08:15 - Красотата по света има много лица
Автор: anubhis Категория: Забавление   
Прочетен: 32955 Коментари: 41 Гласове:
0

Последна промяна: 07.04.2009 08:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Какво ли не прави човек, за да се разкраси?

Китайското правителство вече забрани операциите с цел удължаване на краката по естетически съображения. Операциите за удължаване на краката за лица, които искат да подобрят външния си вид, са забранени от министерството на здравеопазването заради серия от неуспешни интервенции.Оперативното удължаване на краката се състои в счупване на костите и изтегляне на краката, докато костите се възстановят, но вече по-дълги. Подобни операции ще бъдат разрешени единствено по медицински съображения и пациентите ще трябва задължително да бъдат предупредени за рисковете. През последните години много китайски болници и клиники предлагаха на младите китайци, които искат да повишат ръста си, такива операции. Високият ръст се смята в Китай за важен признак за красота и за критерий в професионалното издигане. Забраната е продиктувана от множество неуспешни операции, превърнали пациентите в инвалиди.

image
 

Хората претърпяват истински страдания, за да постигнат своите идеали за красота: прически като сватбени торти, птичи гнезда или барокови скулптури, да намалят функционалността на пръстите си с маникюр, понякога достигащ 25 см, тен, придобит след мъчителни часове на слънце и жестоки изгаряния.

image

image

image

image

image

image

Удълженият череп на Нефертити! Оформяли по този начин главите на древните египтянки чрез стегнати бинтове още в бебешка възраст.

image

До днес в Далечния изток е останал обичай, свързан с представите за благороден произход: чрез пристягане да бъде потиснат растежът на стъпалото при младите момичета. Те доброволносе обричали в името на красотата на непосилни болки и инвалидност в напреднала възраст.

image  image

image

image

image  

Гейшите, които също се пристягат, спят с дървено трупче под врата, за да не повредят сложно конструираните си прически, и мажат с избелваща пудра кожата си, което доста усложнява живота им с алергии, атрофии и други късни ефекти от неумолимия естетически модел.

image

image

Покрай Убанги, десен приток на р. Конго, още помнят една красавица, показвана на парижкото изложение през първата половина на ХХ век. От външния й вид на човек с нашите естетически критерии му се подкосяват краката. Майките първоначално пробиват устните на дъщерите си с кухо дърво и постепенно увеличават диаметъра на отвора. После поставят в получените дупки дървени панички. Долната е по-голяма, стига чак до гърдите. При хранене паничките се свалят. Не си задавайте въпроса как тези момичета се целуват, защото до идването на белите колонисти целувката в този край на света не е съществувала! А обичаят си има обяснение. Той бил създаден малко след като дошли първите ловци на роби. Местните жени решили, че обезобразени няма да им се харесват. И се оказали прави. Но после сами започнали да се харесват повече обезобразени.

image

image

image

Учени разгадаха бирманската "тайна на красотата". В Източна Бирма на високо плато живеят жените жирафи от племето Падонг. Още от петгодишна възраст на момичетата се нанизват една след друга медни халки на вратовете, докато височината на наниза достигне 30-35 см. Това чудо, постигнато с цената на десеткилограмова метална прегръдка от спираловидна ризница,украсена и със сребърни вериги, подпряно на малка възглавничка под брадата, символизира богатство, елегантност и обществено положение.


image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image

Имало спор дали разтягането на врата е резултат от деформацията на прешлените или на връзките между тях. Той бил разрешен с рентгенова снимка, която показала силно смъкване на гръдния кош поради тежестта на украшението, което прави врата да изглежда необикновено дълъг. Подобни гривни, с общо тегло 15 кг, се носят също по ръцете и краката - от глезените до коленете. От тях походката на жените е бавна и силно клатеща се. А гласовете им звучат като от кладенец. Те не могат да пият течности от чаша и за целта си служат с бамбукови цеви. Вратните им мускули са силно атрофирани. Жените падонг не бива и да помислят за изневяра. Наказанието е жестоко - гривните на врата се отрязват и клюмналата изведнъж от тежестта си глава предизвиква бавно задушаване.

image

Сходен обичай съществува и в Африка. Жените на хотентотите си правят т. нар. от етнографите хотентотски престилки Те разтягат с тежести срамните си устни, докато стигнат до коленете им. Северни съседи на тях по сходен начин разтягат гърдите си, които стигат на 2-3 педи от земята. Бушмените ограничават разтягането само до зърната, докато стигнат до пъпа. И ако това може и да е секси, едва ли същото може да се каже за някои масаи, които живеят в Серенгети. Те деформират с нарязване и шевове лицата си така, че могат да уплашат дори и лъвовете.

image

image

image

Да не говорим пък как изглеждат някои обитатели на новогвинейските джунгли. Стара традиция е мъжете да надяват на половия си орган (също доста обезобразен със срезове, импланти и татуировки) един особен вид прави, дълги тиквички и така да се получава нещо като калъф, който се носи с гордост. Но все пак ще се съгласите, че ще е странна гледка в столицата Порт Морсби, ако срещнете полицай с куртка и отличителни знаци от кръста нагоре и надолу с тиквичка, каквато са носели прадедите му.

image       image

image

image

image

image

Част от ислямския свят налага критериите на фанатичния религиозен фундаментализъм,който особено трагично се прочу напоследък. И досега сред мюсюлманите от Йемен съществува обичай наред с обрязването на момчетата с остър кремък да бъде отрязван клиторът на девойките. Така те никога няма да изпитат удоволствие от секса, а ще се превърнат само в машини за раждане на деца. Фереджетата изглеждат невинни на фона на чадрито. Този плат, който жената надява на главата си, за да добие куполообразен силует, е нещо като чула при животните. Контактите й със света стават единствено през гъстата мрежа пред очите. И с чадри жената няма право да излиза сред хората без придружаващия я махрам (съпруг, баща или брат), но дори и на това се гледа с лошо око.

image

image

image

image       image

image

Как познават зад тези доспехи колко възрастна, колко хубава и привлекателна е една жена.Човек трябва да знае езика на женската походка. В ислямските страни се отделя особено внимание и на пълнотата. Колкото една жена е по-пълна, толкова е по-привлекателна. Казвал го е Али Баба.

image

Странностите в името на красотата нямат край. Хималайките от областта Зиро например забиват в ноздрите си черни камъни. Изглеждат доста странно, но привличат вниманието на многобройните туристи. Кой знае дали в Индия, Африка или при ескимосите е възникнала днешната мода пиърсинг. Това е забождането на халки, топчета, игли и всевъзможни други предмети по телата. Не се щадят дори и най-интимните места. Преди време, за да роди една германка, лекарите трябвало да махнат 22 халки от външните й полови органи. Раждането минало успешно, но когато разбрала какво са й направили, тя не се поколебала да даде лекарите в ръцете на правосъдието. Белезите по краката и разтеглените като илик за копче на балтон дупки по ушите на жените в индийските щати Раджастан и Гуджарат сигурно ще откажат мнозина последователки на етномодата да носят огромни тежки сребърни гривни на краката и обеци.

image

image    image  

image

image

image

image

image

image

 Източник и снимки : Интернет.

 

 




Гласувай:
0



1. kosara2008 - :)
07.04.2009 09:26
след толкуз много красота...нека си остана грозна:)
цитирай
2. lubara - Чак да те хване страх!
07.04.2009 10:42
Чак да те хване страх!
цитирай
3. анонимен - както пее джим морисън
07.04.2009 11:12
People Are Strange
цитирай
4. anubhis - kosara2008,
07.04.2009 11:20
да викнем в един глас - да живее грозотата:)
цитирай
5. anubhis - lubara ,
07.04.2009 11:21
страх не страх,трай,бабо,за хубост:))
цитирай
6. anubhis - анонимен,
07.04.2009 11:24
само един свят не е достатъчен:)
цитирай
7. tili - Чак очите ме заболяха от толкова красота.
07.04.2009 12:14
Струва ми се само, че не видях дами с почернени и изпилени зъби, но колекцията е впечатляваща!
цитирай
8. anubhis - tili ,
07.04.2009 12:57
представи си,ако беше видяла и тях,още повече щяха да те заболят очите:))
цитирай
9. dorichela - Тези снимки мога да ги нарека &qu...
07.04.2009 12:59
Тези снимки мога да ги нарека "Изкуството да бъдем изкуствени" .. Да се стремим към някакви поредки и форми, които "обществото" определя за правилни, да изгубим себе си и да бъдем маса,като останалите.. Това ли е цената на кариерата и успеха? Не благодаря, не бих искала да я плащам!
цитирай
10. anubhis - dorichela,
07.04.2009 13:02
така е било и винаги ще бъде така - не може да живееш като част от обществото и да не се съобразяваш с порядките и правилата:))))))
цитирай
11. sisithebest - онзи индивид
07.04.2009 13:49
в розово и изрусено... о боже, честно другите поне го правят поради някаква криворазбрана традиция, докато това е нещо страшно ....
цитирай
12. anubhis - sisithebest,
07.04.2009 13:58
някои така разбират красотата:)
цитирай
13. anubhis - mirogankov ,
08.04.2009 09:12
не е важно какво ще кажа аз или някой друг за теб - важното е ти да се чувстваш добре в кожата си - ако е така,значи наистина си най-красивото копеле във Вселената:)))))
ако ние самите се харесваме,ще ни харесат и другите:)
цитирай
14. anubhis - mirogankov,
09.04.2009 06:39
стига ти само да видиш на по предния постинг какво слънце съм създала;))))
цитирай
15. nikikab - много красота
10.04.2009 09:10
Найстина впечетляващо!

Поздрави
цитирай
16. anubhis - nikikab,
10.04.2009 10:48
нали?!:))
цитирай
17. анонимен - aaa ne
07.10.2009 01:17
egati sled tolkoz mnogo ubavci neka q da sam si grozZzen :D:D:D to biba biva biva ama to to to tova nema granica be az nqpravo zape;techih :D:D:D
цитирай
18. анонимен - WDrQxkeKa
24.05.2011 06:20
IJWTS wow! Why can't I think of tihgns like that?
цитирай
19. анонимен - jyfAabgTIyMFrzavOVw
24.05.2011 07:45
That's really thkining out of the box. Thanks!
цитирай
20. анонимен - CGgNHJlEI
24.05.2011 12:31
Wow, your post makes mine look felebe. More power to you!
цитирай
21. анонимен - KOOsfMsYGyBeseq
24.05.2011 12:39
Such a deep asenwr! GD&RVVF
цитирай
22. анонимен - xVlhUmSwJcFU
24.05.2011 13:27
Touchdown! That's a really cool way of putitng it!
цитирай
23. анонимен - JJOPagvBrei
24.05.2011 14:40
bpdRPu <a href="http://pkzudrsxbbeh.com/">pkzudrsxbbeh</a>
цитирай
24. анонимен - zmedEriSxGcht
24.05.2011 15:24
IGT2m6 <a href="http://muypovrbwhhe.com/">muypovrbwhhe</a>
цитирай
25. анонимен - GWXiNRyZragv
25.05.2011 14:02
695OiF <a href="http://wmnokoznvwyr.com/">wmnokoznvwyr</a>
цитирай
26. анонимен - bwGkOKKsxDYxHnKP
25.05.2011 14:07
foFQeS <a href="http://lyfipbxcxciz.com/">lyfipbxcxciz</a>
цитирай
27. анонимен - yqWIcELR
25.05.2011 17:45
No more s***. All posts of this qulaity from now on
цитирай
28. анонимен - uieuUUKAlTVG
25.05.2011 17:48
GuRVhi , [url=http://pvsoarfzllme.com/]pvsoarfzllme[/url], [link=http://adaoaesnhtxg.com/]adaoaesnhtxg[/link], http://lmzmabvgkhno.com/
цитирай
29. анонимен - fXFpHOgsggVSjTX
25.05.2011 17:52
keUgQ4 , [url=http://kzsiehxatdaf.com/]kzsiehxatdaf[/url], [link=http://yormqrcqvydy.com/]yormqrcqvydy[/link], http://eudfbncynmcc.com/
цитирай
30. анонимен - QuyfdSdHrEOt
25.05.2011 18:34
FDxT5k , [url=http://gycktmnnaoev.com/]gycktmnnaoev[/url], [link=http://aihylznhdqxj.com/]aihylznhdqxj[/link], http://fxzxhhcvwaue.com/
цитирай
31. анонимен - amiFJzUv
26.05.2011 13:59
MOCRXo <a href="http://rgcefpvcptct.com/">rgcefpvcptct</a>
цитирай
32. анонимен - aUIDsRbWOsZVd
26.05.2011 20:36
GZoNiX , [url=http://spgutxhgldwx.com/]spgutxhgldwx[/url], [link=http://goblwdcikwiv.com/]goblwdcikwiv[/link], http://zsiazfyqogld.com/
цитирай
33. анонимен - zeIXwueFzbNN
28.05.2011 14:18
IGvoPa <a href="http://liwocrgkqunt.com/">liwocrgkqunt</a>
цитирай
34. анонимен - QvBDdYTRJXPg
28.05.2011 14:27
Fk2EHW <a href="http://mogwiscmlwgp.com/">mogwiscmlwgp</a>
цитирай
35. анонимен - vJIjmrnYm
28.05.2011 14:42
JWvDMM <a href="http://ofuptcluntbh.com/">ofuptcluntbh</a>
цитирай
36. анонимен - UGAGsDFWVZDqDfo
28.05.2011 14:53
DC9oQa <a href="http://gswtwoklwkrr.com/">gswtwoklwkrr</a>
цитирай
37. анонимен - FhOINjsKHbQbeXgKhkk
28.05.2011 19:14
FLmxEb <a href="http://zuhqjmrcsjsj.com/">zuhqjmrcsjsj</a>
цитирай
38. анонимен - FaZpRaMsqQVDycAdNoh
31.05.2011 17:35
g1hB3d , [url=http://frjznmwtgfnz.com/]frjznmwtgfnz[/url], [link=http://idiouhtrjanc.com/]idiouhtrjanc[/link], http://kivdfyprgvgs.com/
цитирай
39. анонимен - gMKDhgihaUDigvVgQI
31.05.2011 18:06
Oqs61s , [url=http://yojudxowxamf.com/]yojudxowxamf[/url], [link=http://nlghxybmzlsv.com/]nlghxybmzlsv[/link], http://uayhdtygravp.com/
цитирай
40. анонимен - DotYtPnfBmyKtiQXHYb
31.05.2011 18:24
og734D , [url=http://etuekyguaksx.com/]etuekyguaksx[/url], [link=http://tqnhpyhwmjsj.com/]tqnhpyhwmjsj[/link], http://mwdaezqpqyyw.com/
цитирай
41. анонимен - tsYpdFLlCmGKKx
01.06.2011 13:26
CiNMMp , [url=http://qlpzmeasjtbs.com/]qlpzmeasjtbs[/url], [link=http://lwwrslaoymnz.com/]lwwrslaoymnz[/link], http://htpovctvlahc.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: anubhis
Категория: Изкуство
Прочетен: 4842610
Постинги: 226
Коментари: 3483
Гласове: 10997
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031